onsdag 14 oktober 2009

Vart ligger Trudvang?

Jag hade en liten fundering kring vart på skalan Trudvang hamnar angående låg eller högfantasy. Alla verkar ha sina egen uppfattning. De stämningsfulla omslagen och illustrationerna säger en sak medan det som står att läsa i böckerna säger en annan. Trudvang behöver definieras, så varför inte hitta på ett helt eget tema?

Mitt svar är: Vildfantasy.
Där otämjda folkslag och barbarer är en regel och civilistation och trygghet är ett undantag. Äventyr handlar inte om magiska artefakter och hjältemod, de handlar om att överleva den skoningslösa vardagen bland vildmarkens alla faror. Glöm stereotypa högalver, här är dom en jordnära urbefolkning som skyddar sina heliga skogar med pilar och spjut. Glöm stolta dvärgar och deras storslagna salar, här gräver ett girigt folk efter dyrbara metaller i smutsiga gångar.
Glöm drakar med uråldrig visdom, här är dom primitiva bestar från urtiden. Glöm civilisationen, detta är de otämjdas rike.

Eller kanske Sagofantasy... möjligheterna är många!
Vad tycker du?

3 kommentarer:

Medusa Games sa...

På frågan "vart ligger Trudvang?" finns det bara ett svar, nämligen: I våra hjärtan.

Att försöka definiera Trudvang är en mycket svår uppgift eftersom alla har sin egen åsikt för vad som är representativt. En del säger låg medan andra säger hög. Sanningen är att båda är rätt för Trudvang är vad Trudvang är. Ibland mycket lera, ibland mycket saga. Men om du försöker få alla att samsas om en gemensam definition säger jag lycka till. Du kommer ha större framgång som fredsförhandlare mellan Israel och Palestina än i uppgiften att samla alla Trudvang-spelare under ett och samma paraply.

PS: Trevligt att Sagobrunnen uppdaterades. Kan man hoppas på ett nytt äventyr härnäst?

Medusa Games sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mikael Jansson sa...

Hej! Vad kul med kommentar, såg det först nu. Håller med om att det är nog svårt att hitta en tolkning, det finns nog lika många som det finns spelare. Angående nya äventyr... tjaa man kan ju alltid hoppas;)